Teplé prsíčka s vínom

Napsal Ezechiel Kučeravý (») 24. 10. 2013 v kategorii Recepty, přečteno: 1058×

Čas prípravy: 18 minút a 46 sekúnd

Čas pečenia: 9 minút a 12 sekúnd

Potrebujeme:

  • 4 vykostené kačacie prsia
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 hlávky šalátu
  • 50g šalátovej čakanky
  • 75g žeruchy
  • 1 šalotka
  • 1 červené jablko
  • 1 PL olivového oleja
  • 3 PL červeného vína

Nálev

  • Hrsť petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • 1 ČL práškového cukru
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • 2 PL červeného vína
  • 3 PL olivového oleja

Postup:

Z prsičiek odstránime kožu a šľachy. Mäso osolíme, okoreníme a odložíme. Pripravíme si nálev: petržlenovú vňať nasekáme a vložíme do šalátovej misy. Cesnak prelisuje, zmiešame spolu s korení a soľou a vložíme do misy. Pridáme cukor, horčicu, víno a šľaháme.

Šalát a čakanku natrháme a vložíme do misy. Šalotku nakrájame na kolieska, jablko nakrájame na plátky. Všetko vložíme do misy a premiešame.

Na panvici rozohrejeme olej, vložíme prsičká a opekáme 5 min z každej strany. Mäso vyberieme, položíme na dosku a necháme vychladnúť. Z panvice zlejeme olej, zosilníme oheň a pridáme červené víno. Za stáleho miešanie necháme zovrieť.

Kačacie prsičká nakrájame na plátky a pridáme do šalátu. Šťavu z panvice nalejeme na šalát, dôkladne premiešame a môžeme podávať.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a dvě