Potrebujeme
- 500g hovädzieho mäsa
- soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika
- papriková pasta, sušený majorán
- 2 lyžičky paradajkového pyré
- 2 paradajky
- 1 červená paprika
- 150g cibule
- hlávková kapusta
- olej, kyslá smotana, vývar
Postup:
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, osolíme ho, okoreníme a posypeme mletou sladkou červenou. Opečieme, zalejeme teplým vývarom a necháme pod pokrievkou dusiť.
Potom pridáme vopred sparené, olúpane , pokrájané paradajky, nakrájanú hlávkovú kapustu s červenou paprikou a paradajkové pyré. Premiešame, podlejeme vývarom a dovaríme domäkka
Dochutíme sušeným majoránom a kyslou smotanou.