Hovädzie s plackami

Napsal Ezechiel Kučeravý (») 24. 10. 2013 v kategorii Recepty, přečteno: 438×

Suroviny

  • 300 g hovädzej sviečkovice
  • zemiaky, vajce
  • cibuľa, cesnak, soľ
  • mletá sladká červená paprika
  • olej, kečup
  • mleté čierne korenie
  • čili, sójová omáčka
  • strúhanka
  • bylinky, vývar

Postup

Hovädzie mäso pokrájame na tenšie rezance posolíme, okoreníme, ochutíme čili, sójovou omáčkou, mletou sladkou paprikou, pokrájanou cibuľou a pokvapkáme olejom. Premiešame a odložíme na hodinu odstáť na chladné miesto. Očistené zemiaky nastrúhame, osolíme a okoreníme. Pridáme vajce, strúhanku a prelisovaný cesnak. Vytvarujeme malé placky a opečieme ich na oleji z obidvoch strán. Odležané mäso orestujeme na oleji. Pridáme kečup, podlejeme malým množstvom vývaru a udusíme domäkka.

Hovädzie mäso posypeme bylinkami. Podávame so zemiakovými plackami a šalátom.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a dvě