Bravčová dobrôtka

Napsal Ezechiel Kučeravý (») 24. 10. 2013 v kategorii Recepty, přečteno: 379×

Potrebujeme:

  • 1 1/2 bravčového stehna
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Plnka:

  • 30g masla
  • 1 šalotka
  • 500g mrazenej zeleninovej zmesi
  • 2PL stúhanky
  • 1 vajce

V hrnci necháme zovireť vodu, pridáme mrazenú zeleninu a krátko povaríme. Zmes zalejeme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

V hrnci roztopíme maslo, pridáme nakrájanú šalotku a dusíme. kým nie je mäkká. Potom pridáme uvarenú zeleninu, všetko dobre premiešame, ochutíme soľou a chvíľku podusíme.

Do mierne vychladenej zeleninovej  zmesi pridáme na zahustenie strúhanku a vajce.

Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme a potrieme zeleninovou zmesou. Plátky zavinieme a pripevníme špajdľami.

Závitky krátko opečieme na rozpálenom oleji a nakoniec dusíme v rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút. Mäso občas podlejeme vodou alebo zeleninovým vývarom.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a jedenáct